De fire sundhedstilstande

Oplever du, at du altid bliver syg, når du lige er gået på ferie, gået på weekend eller når du lige er blevet færdig med en stor opgave? Nogle gange endda, at du bliver syg lige inden en stor opgave skal være færdig og du tænker – det har jeg bare ikke tid til lige nu!!!

Nogle tyske læger mener, Raskat vores sundhedstilstand kan beskrives ved 4 sundhedstilstande.Syddom

1.  Jeg er rask – Dejligt, alt er godt.

2.  Jeg er syg – Feber, hoste, kvalme, udslæt og lignende.

 

3.  Jeg har ikke tid til at være syg – Jeg er er oppe og slås 
med en bjørn og min krop vurderer, at min chance for at overleve er større, hvis jeg først klarer bjørnen og derefter får feber, hoste, kvalme eller hvad der nu skal til for at komme af med den inflammation jeg har. Først bjørn, så feber.

De færreste oplever i dag at skulle forholde sig til vrede bjørne, men mange af os har skiftende stress niveauer alt efter hvilken situation vi står i, i vores liv. Kroppen kan derfor vurderer, at det er sikrest først at klare de stressende opgaver vi står med og først bagefter blive syge og klare den inflammation vi har i kroppen, som kroppen vil overvinde ved at give sig selv feber, hoste, kvalme mm. I tilstand tre venter vi med at blive syge.

4.  I tilstand fire har vi været så længe i tilstand tre, at inflammationen har bredt sig og er blevet langt mere alvorlig. Vi er nu i en tilstand, som vi kan dø af. Det er tilstand fire vi virkelig skal undgå.

Når vi bliver syge lige inden en stor opgave er færdig, kan det være et tegn på at, vi har været så længe i tilstand tre, at kroppen vurderer, at det er sikrere at få bugt med sygdommen end med ’bjørnen’. Selvom vi nogen gange skal gennem tilstand to for at blive raske, er det tilstand fire vi skal undgå og tilstand et vi skal tillade os selv at komme hen i.

Del gerne via Facebooktwittermail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *