Hvad skal jeg vælge

Nogle gange er et valg bare et valg. Man kan meditere i timevis, eller blot lade tiden gå. Spørge venner og familie. Og stadig ikke komne frem til, hvad det er det gode valg.
Nogle gange er et valg bare et valg. Det ene er ikke bedre end det andet. Det ene kan føre til præcis lige så meget lykke som det andet.
I de situationer, hvor et valg virker umuligt, fordi det ene virker lige så godt som det andet, så bliver det på et tidspunkt spild af tanker, tid og frustrationer ikke bare at vælge det ene frem for det andet. Og så arbejde på det potentiale det valg giver og lade det andet ligge. Helt ligge. Ligge helt stille.
Det er først, når vi gør noget, at mulighedernes potentialer giver frugt.
Om vi skal vælger den ene kæreste frem for den anden. Det ene arbejde frem for det andet. Den ene sportsgren frem for den anden.
Når vi vælger det tøj vi tager på, ved vi godt, at vi kan vælge noget andet i morgen. Det er ikke lige så simpelt med de store valg i livet. Ikke desto mindre, er alle valg mulige at tage om. Måske er det ikke de samme to kærestepotentialer eller jobs vi kan vælge mellem, men så kommer der andre. Andre gode valgmuligheder.

Men vi er nødt til at vælge. Som perler på en snor, må vi tage et valg, før vi præsenteres for det næste valg. Ellers står vi stille og kigger på de to perler på hver deres snore og så længe vi ikke vælger nogen af dem, så kommer vi ikke videre til den næste perle på snoren. Perlekæderne kan endda være flettede, så vi senere hen får mulighed for at skift over til den sti, vi ellers havde valgt fra. Og den mulighed får vi først, når vi lade den ene mulighed ligger og vælger den vej vi vil gå. Derefter åbner der sig nye muligheder. Det stopper aldrig. Valg på valg på valg. Og hen ad vejen, som vi har taget flere og flere valg, bliver vi langsomt bedre og sikrere i vores valg.

Del gerne via Facebooktwittermail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *